Tuesday, November 8, 2011

Easy BBQ ribs / Côtes levées BBQ faciles


A perfect recipe for those on a busy schedule who don't have a lot of time to cook when they get home.  You can prepare everything the night before, keep it in the fridge, put it in the slow cooker in the morning and presto... dinner is ready when you get home!   Serves 4.

1.5 kg porc ribs (at our house this serves 4 people no problem, but it depends on your appetite)
2 bottles of Diana's BBQ sauce for chicken and ribs (you will have some left over)
2 small onions
A bit of water
Salt and pepper


Slice the onions and place on the bottom of the slow cooker dish.  Add just enough water to almost cover the onions. 

Cut the ribs into desired portions.  Rub a bit of salt and pepper on the ribs.  Brown the ribs either on the BBQ (much easier, less clean up, not to mention much tastier!) or in a large frying pan with a bit of olive oil.

Cover the browned ribs with the BBQ sauce (both sides) and place on top of the onions. 

That's it!  You can leave the removable slow cooker dish in the fridge overnight and then cook on "low" for 8-10 hours the next day. 

Serve with your choice of rice, potatoes or salad.

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Une recette parfaite pour ceux qui ont un horaire chargé et qui n'ont pas beaucoup de temps à cuisiner quand ils rentrent chez eux le soir.  Vous pouvez préparer le tout la veille, le garder au frigo, le mettre dans la mijoteuse le matin et voilà.... le souper est prêt quand vous arrivez le soir!  4 portions

1.5 kg côtes levées de porc (je peux servir 4 personnes sans problème chez nous, mais ça dépend les appétits)
2 bouteilles de sauce BBQ Diana pour poulet et côtes levées (vous n'allez probablement pas utiliser le tout)
2 petites oignons
Un peu d'eau
Sel et poivre


Trancher les oignons et placer au fond du plat de mijoteuse.  Ajouter juste assez d'eau pour presque couvrir les oignons.

Couper les portions de côtes levées.  Frotter avec un peu de sel et de poivre.  Faire saisir les côtes levées sur le BBQ (beaucoup plus facile, moins de ménage à faire et beaucoup plus goûteux!) ou dans une poêle à frire avec un peu d'huile d'olive.

Couvrir les côtes levées avec la sauce BBQ (les deux côtés) et les placer sur les oignons.

C'est tout!  Vous pouvez laisser le plat de mijoteuse dans le frigo toute la nuit et le lendemain matin les faire cuire sur "low" pour 8-10 heures.

Servir avec votre choix de riz, des pommes de terre ou de la salade.

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