Thursday, November 17, 2011

Slow Cooker Whole Chicken / Poulet entier à la mijoteuse


This is an all in one recipe where the entire meal is made in the slow cooker.  I always prepare it the night before, so that I don't have to rush in the morning!   Serves 4.

1 whole chicken (1.6-2.0 kg)
1 onion, cut into quarters
16 mini potatoes
3 carrots, cut into large pieces
2 celery sticks, cut diagonally
1 bay leaf
4 cups chicken broth
3 garlic cloves, minced
1 teaspoon ground thyme (or 2 fresh thyme sprigs)
1 teaspoon ground rosemary (or 2 fresh rosemary sprigs)
Salt & pepper


Place the chicken in the slow cooker along with the onion, potatoes, carrots, celery and bay leaf. 

In a separate bowl, mix together the chicken broth, garlic, thyme and rosemary.  Pour over the chicken and vegetables.  Add salt and pepper.

Cook on low for 6-8 hours. 

                                        **************************************

Voici une recette que le repas au complet se fait dans la mijoteuse.  D'habitude je prépare le tout la veille pour ne pas être trop pressée le matin!  4 portions.

1 poulet entier (1.6-2.0kg)
1 onion, coupé en quarts
16 pommes de terre grelots
3 carottes, coupées en gros morceaux
2 branches de céleri, coupées en diagonal
1 feuille de laurier
4 tasses bouillon de poulet
3 gousses d'ail, émincées
1 c. à thé thym moulu (ou 2 branches de thym frais)
1 c. à thé romarin moulu (ou 2 branches de romarin frais)
Sel & poivre


Placer le poulet, l'oignon, les pommes de terre, les carottes, le céleri et la feuille de laurier dans la mijoteuse.

Dans un autre bol, mélanger ensemble le bouillon de poulet, l'ail, le thyme et le romarin.  Verser sur le poulet et les légumes.  Ajouter du sel et du poivre.

Faire cuire à basse température pour 6-8 heures.

1 comment: