Friday, November 11, 2011
Steak with mustard sauce and roast potatoes / Steak avec sauce à la moutarde et pommes de terre rôties
This recipe can be used with your choice of steak, ideally cooked on the BBQ, of course! Serves 6.
6 steaks, cooked to your liking...
Sauce
3 shallots, finely chopped
1 tablespoon olive oil
3/4 cup dry white wine
2 cups 35% cream
4 tablespoons dijons mustard
5 tablespoons old style mustard (the kind with seeds in it)
Salt & pepper
Heat the olive oil in a medium saucepan. Brown the chopped shallots. Pour in the wine and deglaze until there is about 2 tablespoons of liquid left. Add the mustard and the cream. Whisk everything together and simmer for about 30 minutes. Add salt and pepper. Serve over your favorite steak.
Roast potatoes
8 large potatoes cut into 1 inch pieces (you can also use sweet potatoes or a mixture, as seen in the photo)
2-3 tablespoons durum wheat semolina
1 1/2 cups of duck fat (you can buy this from any butcher)
Preheat oven to 425F.
Boil the potatoes for about 4 minutes. Drain the water. Put the cut potatoes into a bowl or ziplock bag. Add the semolina and mix well so that the potatoes are coated.
Heat the duck fat in the oven until it melts. Add the potatoes and roast for about 40 minutes (depending on the size of the cut potatoes). Turn them over half way.
Yum!
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Cette recette peut être fait avec votre choix de steak, cuit idéalement sur le BBQ, bien sûr! 6 portions.
6 steaks, cuits à votre goût
Sauce
3 échalottes, hachées finement
1 c. à table huile d'olive
3/4 tasse vin blanc sec
2 tasse crème 35%
4 c. à table moutarde dijon
5 c. à table moutarde à l'ancienne (moutarde de meaux)
Sel et poivre
Faire chauffer l'huile d'olive dans une casserole moyenne. Faire rissoler les échalottes. Verser le vin et déglacer jusqu'à ce qu'il reste environ 2 c. à table de jus. Ajouter la moutarde et de la crème. Fouetter le tout ensemble et mijoter pour environ 30 minutes. Ajouter du sel et du poivre. Servir avec votre steak préféré.
Pommes de terre rôties
8 grosses pommes de terre coupées en morceaux de 1" (vous pouvez aussi utiliser des pommes de terre sucrées ou un mélange, comme dans la photo)
2-3 c. à table semoule de blé durum
1 1/2 tasses gras de canard (vous pouvez en trouver au boucher)
Prechauffer le four à 425F.
Faire bouillir les pommes de terres pour environ 4 minutes. Égoutter. Mettre les pommes de terre dans un bol ou un sac ziplock. Ajouter la semoule et bien enrober les pommes de terre.
Chauffer le gras de canard dans le four jusqu'à ce qu'il soit fondu. Ajouter les pommes de terre et faire cuire pour environ 40 minutes (ça dépend la grosseur des morceaux). Retourner les pommes de terre à mi-cuisson.
Yum!
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