Tuesday, January 10, 2012
Artichoke Dip / Trempette aux artichauts
This is a great warm appetizer (perfect for parties) that is very easy to make and can be prepared the night before.
1/4 cup cream cheese, room temperature
3 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons freshly grated parmesan cheese
1 clove garlic, minced
1 teaspoon lime juice
1/8 teaspoon coarse sea salt
1/8 teaspoon freshly ground pepper
a few drops of Tabasco Sauce
1 can of artichoke hearts, drained and coarsely chopped
Preheat the oven to 350F.
Combine the cream cheese, mayonnaise, parmesan cheese, garlic, lime juice, salt, pepper and Tabasco Sauce in a bowl. Add the chopped artichoke hearts and stir. If you are preparing the dip ahead of time, simply cover, put in the fridge and bake when you are ready. If you are making it right away, transfer to a baking dish and bake uncovered for 30 minutes or until the dip is hot and begins to brown.
Serve with sliced baguette or crackers.
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Voici une entrée chaude (idéale pour une fête) qui est très facile à faire et peut être préparée la veille.
1/4 tasse fromage à la crème, température pièce
3 c. à table mayonnaise
2 c. à table fromage parmesan râpé
1 gousse d'ail, haché finement
1 c. à thé jus de lime
1/8 c. à thé sel de mer
1/8 c. à thé poivre moulu
quelques gouttes de sauce Tabasco
1 boîte de coeurs d'artichauts, égoutés et hachés grossièrement
Préchauffer le four à 350F
Combiner le fromage à la crème, mayonnaise, fromage parmesan, ail, jus de lime, sel, poivre et sauce Tabasco dans un bol. Incorperer les cours d'artichauts. Si vous préparez la trempette la veille, couvrir et mettre au frigo. Si vous la faites toute de suite, transférer dans un plat allant au four and faire cuire (pas de couvert) pour 30 minutes, ou jusqu'à ce que la trempette soit chaude et commence à brunir.
Servir avec de la baguette ou des craquelins.
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Look's very good Sandra!
ReplyDeleteÀ quand les prochaines recettes? ;)