Friday, November 25, 2011

Cheeecake Cupcakes / Petits gâteaux au fromage


These cupcakes are all about the frosting.  They are essentially white cake cupcakes with a delicious cream cheese frosting, so don't be shy about piling it up!  Makes 12 cupcakes.

4 tablespoons butter, room temperature
5 tablespoons sugar
2 eggs
1/2 cup self-rising flour
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons buttermilk

Frosting
3 ounces white chocolate, melted and cooled
125g cream cheese (1/2 package)
5 tablespoons sour cream
1 teaspoon vanilla extract
6 tablespoons icing sugar

Fresh strawberries or blueberries to decorate


Preheat the oven to 350F. 

Beat the butter and sugar together until light and fluffy.  Beat in the eggs, one at a time.  Sift the flour over the mixture and fold in.  Stir in the vanilla and buttermilk.  Divide the mixture evenly between the muffin cups.  Bake for about 10 minutes (until a toothpick comes out clean).  Cool completely.

For the frosting, beat all ingredients together and smooth over the cupcakes.  Chill in the fridge for at least 2 hours so that the frosting sets.  Decorate with fresh strawberries or blueberries.  Leave at room temperature for 20-30 minutes before serving.

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Le glaçage est la meilleure partie de ces petits gâteaux.  Essentiellement, ils sont des petits gâteaux blancs avec un glaçage au fromage à la crème délicieux, donc ne genez-vous pas pour en mettre en masse!  12 petits gâteaux.

4 c. à table beurre, température pièce
5 c. à table sucre
2 oeufs
1/2 tasse farine préparée
1 c. à thé essence de vanille
2 c. à table babeurre (lait de beurre)

Glaçage
3 onces chocolat blanc, fondu et refroidi
125g fromage à la crème (1/2 paquet)
5 c. à table crème sûre
1 c. à thé essence de vanille
6 c. à table sucre à glacer

Fraises ou bleuets frais pour décorer


Préchauffer le four à 350F. 

Bien battre le beurre et le sucre jusqu'à ce qu'ils soient léger.  Ajouter les oeufs, un à la fois et bien battre après chaque ajout.  Tamiser la farine sur le mélange et incorporer doucement.  Ajouter la vanille et le babeurre.  Diviser la pâte entre les moules à muffins.  Faire cuire pour environ 10 minutes (jusqu'à ce qu'un cure-dents en ressort propre).  Laisser refroidir complètement.

Pour le glaçage, bien battre ensemble tous les ingrédients et étaler sur les petits gâteaux.  Laisser le glaçage se figer au frigo pour au moins 2 heures.  Enlever et décorer avec des fraises ou des bleuets frais.  Laisser à température pièce pour 20-30 minutes avant de les servir. 

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