Wednesday, November 2, 2011

Fall Cupcakes / Petits gâteaux d'automne


These cupcakes are sweet and spicy with a delicious maple cream cheese frosting.  If you're looking for something a little more healthy, you can always leave out the icing.... but what would a cupcake be without the icing?  Makes 18.

1 cup of brown sugar
1 cup sunflower oil
4 eggs
2 cups grated butternut squash
Grated zest of 1 lemon
2 cups self-rising cake flour
2 teaspoons baking powder
1 tablespoon ground cinnamon

Frosting
250 g cream cheese, softened
1/4 cup unsalted butter at room temperature
1 cup icing sugar
1/4 cup maple syrup

Preheat the oven to 350 F. 

In a bowl, beat together the sugar, oil and eggs.  Fold in the grated squash and lemon zest.  In a separate bowl, combine the flour, baking powder and cinnamon.  Sift the flour mixture into the cake mixture and fold in until well combined.

Spoon the mixture into the muffin pans and bake for 15-17 minutes, until a toothpick comes out clean.  Let the cupcakes cool completely before frosting.

Frosting:  Beat together all ingredients until smooth.  If frosting does not spread smoothly you can put it in the fridge for a half hour.  Frost away!

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Health version / Version saine

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Ces petits gâteaux sont sucrés et épicés avec un glaçage au fromage à la crème et à l'érable délicieux.  Si vous cherchez quelque chose un peu plus santé, vous pouvez toujours les faire sans le glaçage.... mais que serait un petit gâteau sans glaçage?  18 portions.

1 tasse cassonade
1 tasse huile de tournesol
4 oeufs
2 tasses courge musquée, rapée
Zeste de 1 citron
2 tasses farine préparée pour gâteaux
2 c. à thé poudre à pâte
1 c. à table cannelle moulue

Glaçage
250 g fromage à la crème, ramolli
1/4 tasse beurre non-salé, température pièce
1 tasse sucre à glaçer
1/4 tasse sirop d'érable

Préchauffer le four à 350 F. 

Dans un bol, battre la cassonade, huile et oeufs.  Incorporer la courge musquée et zeste de citron.  Dans un autre bol, combiner la farine, le poudre à pâte et la cannelle.  Tamiser le mélange de farine sur le mélange gâteau et incorporer.

Verser dans les moules à petits gâteaux et faire cuire pour 15-17 minutes, jusqu'à ce qu'un cure-dents inseré en ressorte propre.  Laisser refroidir les petits gâteaux complètement avant de recouvrir avec le glaçage.

Glaçage:  Bien mélanger tous les ingrédients.  Si vous avez de la difficulté d'étaler le glaçage, vous pouvez le mettre au frigo pour une demi-heure.

1 comment:

  1. This looks so good. Am going to make them this weekend. Will let you know how it turns out!

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