Wednesday, November 9, 2011

Sugar and Maple Syrup Pie / Tarte au sucre et sirop d'érable


This is one of my favorites.  The maple syrup adds a bit of a twist to your traditional sugar pie....  Once again, use your favorite pie crust.

2/3 cup packed brown sugar
1 cup maple syrup
2 eggs, lightly beaten
1/4 cup butter, at room temperature
1 pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons flour


Preheat the oven to 350F.

Mix the the brown sugar and maple sugar in a saucepan.  Bring to a boil over medium-high heat, then reduce the heat and let simmer for 5 minutes, stirring constantly.  Let the mixture cool for a few minutes.

Pour the mixture over the lightly beaten eggs while stirring.  Add the butter, salt, vanilla, flour and beat well.  Pour into an uncooked 10" pie crust and bake for 30 minutes.

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Voici une des mes recettes préférées.  Le sirop d'érable ajoute un petit twist à une tarte de sucre traditionnelle.  Utiliser votre croûte de tarte préférée

2/3 tasse cassonade
1 tasse sirop d'érable
2 oeufs battus légèrement
1/4 tasse beurre, température pièce
1 pincée de sel
1 c. à thé essence de vanille
2 c. à table farine


Préchauffeur le four à 350F.

Mélanger la cassonade et le sirop d'érable.  Faire bouillir sur un feu moyen-élevé, puis réduire le feu et laisser mijoter pour 5 minutes, en remuant constamment.   Retirer du feu et laisser tiédir pour quelques minutes.

Verser le mélange sur les oeufs.  Ajouter le beurre, le sel, la vanille et la farine et bien battre.  Étendre sur une croûte de tarte 10" pas cuite et faire cuire pour 30 minutes.

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