Wednesday, October 26, 2011

Osso Bucco



This is a recipe that a good friend of mine gave me.  It is easy to make and can be prepared the night before.  All you need is a few ingredients and a slow cooker.   Serves 4.

8 veal or porc shanks (approximately 1.5 kg)
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon butter
2 sticks of celery, cut into small cubes
2 carrots, cut into small cubes
1 onion, diced
1 clove of garlic, minced
1 28 oz can of diced tomates (liquid drained)
2 cups of chicken broth
2 bay leaves
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
1 1/2 teaspoons dried basil
1 1/2 teaspoons dried thyme

Egg noodles or gnocchi

Optional: 1/2 cup chopped fresh parsley, 1 lemon rind and 2 cloves of minced garlic (to put on top of the osso bucco when you serve)


Cut the excess fat from the veal or porc shanks.  In a large frying pan, heat the olive oil and butter to medium high and brown all sides of the shanks.  Place them in the slow cooker. 

Lower the temperature to medium and cook the celery, carrots, onion and garlic for a couple of minutes.  You can add more butter if necessary. 

Add the vegetables to the slow cooker along with the tomatoes, chicken broth and spices.  Cover and cook on low for 8-10 hours.  Serve with broad egg noodles or gnocchi.  You can also prepare a mix of fresh parsley, lemon rind and garlic to sprinkle on top of the cooked osso bucco.

Notes:  You can prepare this dish the night before in the removable slow cooker dish and put in the fridge overnight.  Just don't forget to transfer it to the slow cooker in the morning!!!

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Voici une recette qu'un de mes meilleurs amis m'a donnée.  C'est facile à faire et vous pouvez la préparer la veille.  Vous avez seulement besoin de quelques ingrédients et une mijoteuse.  4 portions.

8 jarrets de veau ou de porc (approx. 1.5kg)
2 c. à table huile d'olive
1 c. à table beurre
2 branches de céleri, coupées en dés
2 carottes, coupées en dés
1 oignon, haché finement
1 gousse d'ail hachée finement
1 boîte (28 oz) de tomates en dés, égouttées
2 tasses de bouillon de poulet
2 feuilles de laurier
1/2 c. à thé sel
1 c. à thé poivre
1 1/2 c. à thé basilic sèche
1 1/2 c. à thé thym sèche

Nouilles aux oeufs ou gnocchi

Faculatif:  1/2 tasse persil frais, haché, zeste de 1 citron et 2 gousses d'ail haché finement (pour mettre sur l'osso bucco avant de le servir)


Couper l'excès de gras autour des jarrets.  Dans une poêle à frire, faire chauffer l'huile d'olive et le beurre à feu moyen-vif et faire dorer les tranches sur chaque côté.  Mettez les dans la mijoteuse.

Baisser le feu à moyen et faire cuire le céleri, les carottes, l'oignon et l'ail pour 2 minutes.  Vous pouvez ajouter du beurre si nécessaire.

Mettez les légumes dans la mijoteuse ainsi que les tomates, le bouillon de poulet et les épices.  Couvrir et faire cuire à basse temperature pour 8-10 heures.  

Servir avec les nouilles larges aux oeufs ou du gnocchi.  Vous pouvez aussi préparer un mélange de persil frais, zeste de citron et ail pour mettre sur l'osso bucco avant de servir.

À noter:  Vous pouvez préparer le tout la veille et le mettre dans le frigo pour la nuit.  Mais n'oubliez pas de transférer le plat à la mijoteuse le matin!!!

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